Blog Vrbanj

Contact email: [email protected]

Blog Vrbanj

NK PRIMORAC - Vrboska

Posted on June 1, 2019 at 8:00 AM

NK PRIMORAC - Vrboska

Nogomet je najpopularniji sport na Hvaru i u nekad ne tako davna vremena skoro svako naselje je imalo svoj klub ali mnogi su nažalost ugašeni. Ostala je samo po koja fotografija kao uspomena. Evo jedine fotografije koju sam uspio nabaviti od NK Primorac iz Vrboske. Još se je igralo na Soline, dakle sam kraj 70-ih. A U Vrboski se je igralo na Pjaci kod fortice. Kako je prostor za igru uzak vjerojatno se nije igralo po 10 igrača u polju ali nisam upućen jer nikad nisam bio prisutan nekoj utakmici na Pjaci. Ako ko od Vrbovljana na fejsu zna nešto detaljnije o igranju baluna na Pjaci, da li je npr. igralište bilo omeđeno ili se je igralo "od šponde" od zida fortice, da li se je izvodilo kornere ili igralo na "tri kornera-penal", da li su branke bile normalne (možda malo manje) ili su za to u svakodnevoj igri služila po dva kamena i sl. molio bi da barem ukratko napiše u komentar.

Evo i facebook komentara

-Petra Krstić

Meni je otac na slici, on je 51. 

-Tomislav Čema Mihojević

Pero Mihojević evo odgovuor ako se spominjes...

-MilanoProsinečki Milanović (Marijo Milanović;)

Zodnja utakmica stori-mlodi se igrala kod tvrđave jo mislin 81 kad son jo bi u parvi razred, spominjen se da su bile velike branke i bandire su bile na pok.Tomota taracu...

-MilanoProsinecki Milanovic

Milena Mihojević neka Selektor Pjero ovo pogledo kad bude imo vrimena jo mislin da je on broni tu zodnju utakmicu 81

-Pero Mihojević

Evo odgovora gospodo. Šponda je vridila za tvrđavu do istočne bonde srida otprilike. Od tuote do kuče biskupa bi se povukla crta, dvo mjetra od kuč prema jugu opet crta a nasri tega branka, nekad ili večinun od facode dvi( stinje ) a kad je bilo zvanično Pjaca — Podva bili bi se napravili večinon od borovine i iskopali rape za hi fermat u tleh. Još o špondi. Mir od Line Miletove do Tomota tuge je bila isto špuonda a betun ispod Tomota do Bartučevih aut ko i ispod i isprid tvrđave. Ča se tiče kornera bilo je tri kornera penal ali na važnije utakmice ne. To bi bilo tuo šjor Milano. E da skužoj zaboravi son. Po 6 na bondu plus golman al kad nos je bilo veče ili manje ni se bacelalo.

-Josko Krstinić

MilanoProsinecki Milanovic ovo je nas Pjero selektor .,,,, objasni je sve

-MilanoProsinecki Milanovic

Josko Krstinic i mi smo igrali branke su bile stinje ili one čorne plastične kante...

-Josko Krstinić

MilanoProsinecki Milanovic znon ,,, čorne kante od smećo, i u pokojnega Tuge vajalo kurit , pitat ga nose

-Pero Mihojević

Ova slika može bit oko 1975


Više slika na linku http://pero-razovic.simplesite.com/438445287

Categories: None